Etherische oliën

Etherische oliën

Masseren doe ik met massageolie, haha, dat is niet heel erg verrassend. Aan de diverse massageoliën, die ik zelf samenstel, voeg ik één of meer etherische oliën  toe. Ik kies, op gevoel of in overleg, een olie die voor jou op dat moment het meeste bijdraagt aan een optimale massage.

In  mijn praktijkruimte heb ik een diffuser staan waarin etherische olie wordt verneveld.

Aan het glaasje water dat we na afloop van een massage drinken, kan een druppeltje Lemon worden toegevoegd. Lemon helpt om het lichaam te reinigen.

 

Wat zijn etherische oliën?

Een etherische olie is een aromatische of geurende olie die gewonnen wordt uit planten. Elke olie heeft zijn uniek aroma, zijn eigen levenskracht en kent dus ook zijn eigen toepassing.

Etherische oliën kunnen op 3 manieren worden gebruikt:

  • Aromatisch (vernevelen)
  • Uitwendig
  • Inwendig

Etherische oliën kunnen op de huid aangebracht worden om fysiek en mentaal het lichaam te ondersteunen. De oliën worden verdund met een plantaardige basisolie of draagolie. Verdunnen  wil niet zeggen dat de werking vermindert. Door te verdunnen wordt de huid beschermd tegen irritatie en het zorgt voor een betere opname van de olie. De  basisolie zorgt ervoor dat de etherische olie beter door de huid wordt opgenomen. De etherische olie wordt in de bloedbaan opgenomen.

 

De kracht en snelheid van etherische oliën

            22 seconden om je hersenen te bereiken

              2 minuten tot in je bloedbaan

            20 minuten tot in iedere cel van je lichaam

Etherisch oliën geven een lichamelijke, mentale en spirituele ondersteuning.

De geur van de olie die via de neus en de mond in het lichaam komt, wordt in de holtes gefilterd en naar de hersenen gestuurd.

Het limbische systeem (emotionele gedeelte) reageert op de etherische oliën door het aanmaken van chemische stoffen die invloed hebben op  het zenuwstelsel en een bepaald gevoel creëren. Deze chemische stoffen kunnen het lichaam  ook fysiek ondersteunen. Inhaleren van etherische oliën heeft dus niet alleen een mentale ondersteuning van het lichaam maar kan het ook fysiek ondersteunen.

Etherische olie
Etherische olie
oorkaars

Reacties zijn gesloten.