Oorkaarsen

Oorkaarsen

Een oorkaarsbehandeling kan gebruikt worden bij oor-, neus-, keel- en andere hoofklachten, zoals bijvoorbeeld migraine.  De behandeling houdt in dat de oren gereinigd worden met een oorkaars. De oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. De oorkaarsen werken in op het trommelvlies, het evenwichtsorgaan en de diep in het oor liggende acupunctuurpunten.

Wat is een oorkaars?

Zuivere bijenwas wordt vermengd met honingextract, salie en kamille.  Natuurzuivere katoen wordt  gedrenkt in deze bijenwas en vervolgens tot een cilinder gerold. Deze cilinder wordt voorzien van een veiligheidsfilter.

Welke oorkaarsen gebruik ik?

Ik gebruik de oorkaarsen van Biosun. De kwaliteit is zeer goed en ze zijn voorzien van een gepatenteerd veiligheidsfilter.

Bij welke klachten  kunnen oorkaarsen verlichting geven

  • Oorklachten

Ruis in het oor, doofheid, tinnitus,  oorsuizingen, drukken gevoel in het oor( bijvoorbeeld na zwemmen of vliegtuig)

Doorbloedingsproblemen van het oor

Ook worden oorkaarsen gebruikt als alternatief voor het uitspuiten van oren

Ziekte van Ménière (duizelingen, gehoorverlies, oorsuizen)

  • Verkoudheidsklachten/griepklachten

Voorhoofdsholte- en bijholteproblemen

Neusklachten, keelklachten etc.

  • Diversen

Migraine, hoofdpijn, druk op het hoofd, stress, slapeloosheid, oververmoeidheid, snurken.

De behandeling

Je neemt plaats op mijn massagetafel en gaat comfortabel op je zij liggen, met je hoofd op een kussen. Ik leg een plaid over je heen en begin de behandeling met een zachte lymfemassage  van het oor en ook masseer ik zachtjes de omgeving rondom het oor.

Daarna steek ik de oorkaars aan en plaats het niet brandende gedeelte  in het oor. Ik leg mijn handen op je hoofd, en houd de oorkaars vast.

Je hoort een ruisend of zacht knisperend geluid en je ervaart een weldadige warmte.  De damp van de verbrande kruiden gaat door het trommelvlies heen en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis, de buis van Eustachius en de mond- , keel- , neus- en bijholten. Door de warmte die vrijkomt bij het branden van de oorkaars, wordt de bloedsomloop in het oor geactiveerd en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Het verminderd bovendien de druk in het hoofd bij  hoofdpijnklachten, verkoudheid en ontstekingen van de holtes.

In de oorkaars vind je mogelijk vuil terug wat uit het oor is opgezogen.  Het afweersysteem wordt ook gestimuleerd.

Na ongeveer 10 minuten is de oorkaars opgebrand tot een centimeter boven het veiligheidsfilter en ik verwijder de kaars uit je oor. Ik doof de vlam in een bakje water. Vervolgens ga je op je andere zij liggen en ga ik je andere oor behandelen.

Na de behandeling van je andere oor laat ik je nog even rusten.

Wanneer mag je geen oorkaarsbehandeling krijgen?

Bij een geperforeerd trommelvlies, oorontsteking, geïmplanteerde gehoorbeentjes, als iemand een vliegverbod heeft, epilepsie.

Tarieven

Aantal minuten tarief 5 rittenkaart  
45 € 36,00 € 165,00  
Oorkaarsbehandeling
Oorkaarsen
Vaasjes

Reacties zijn gesloten.